شنبه, ۲۴ شهریور ۱۴۰۳ /
142027
۲۴ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۱

وزیر علوم: دانشگاه باشگاه سیاسی نیست

به گزارش مشرق، اولین اجلاس روسای دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی پژوهشی و فناوری صبح امروز با حضور عارف معاون اول رییس جمهور، وزیر علوم، رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه شهید بهشتی آغاز به کار کرد. آقامیری رییس دانشگاه شهید بهشتی در ابتدای این اجلاس با اشاره به آغاز سال تحصیلی و […]



به گزارش مشرق، اولین اجلاس روسای دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی پژوهشی و فناوری صبح امروز با حضور عارف معاون اول رییس جمهور، وزیر علوم، رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه شهید بهشتی آغاز به کار کرد.
آقامیری رییس دانشگاه شهید بهشتی در ابتدای این اجلاس با اشاره به آغاز سال تحصیلی و تمهیدات لازم با اشاره به موقعیت فیزیکی این دانشگاه در منطقه اوین اظهار داشت: از مسئولان خواستیم مکان زندان اوین را نیز به این دانشگاه ملحق کنند تا بتوانیم از این ظرفیت بیشتر بهره بگیریم.
احمدرضا خضری، مشاور وزیر علوم نیز در این نشست اظهار کرد: در این اجلاس، ۱۰۱ رییس از دانشگاه‌های سراسر کشور، ۲۸ پژوهشگاه و مؤسسه پژوهشی، ۴۹ پارک استانی و دانشگاهی فناوری و ۲۱ دانشگاه وابسته به دستگاه اجرایی حضور دارند.
وی افزود: هماهنگی و برنامه ریزی مطلوب برای آغاز سال تحصیلی، تبیین سیاستهای وفاق ملی جهت مدیریت بهتر دانشگاه‌ها، گسترش تعامل و ارتباطات دانشگاه‌ها، شناسایی دقیق تنگناها و مشکلات آموزشی و فرهنگی و تلاش براش راه یافتن مطلوب برای آنها، تلاش برای ارائه راهکارهای مناسب برای بهبود سطح معیشت یاوران علمی و هیئت علمی به عنوان مغز متفکر علمی از جمله اهداف برگزاری اجلاس روسای دانشگاه‌هاست.
وزیر علوم نیز در بخش ابتدایی این نشست طی سخنانی ضمن قدردانی از حضور عارف در جمع دانشگاهیان وی را پشتوانه خوبی برای این وزارتخانه و آموزش عالی دانست و گفت: البته رییس جمهور خود نیز از جامعه دانشگاهی است و پشتوانه خوبی برای دانشگاه‌ها محسوب می شوند.
سیمایی صراف با اشاره به تفاوت فضای دانشگاهها و آموزش عالی برای آغاز سال تحصیلی نسبت به سال گذشته گفت: امسال در یک فضای روانی و روحی بهتری سال تحصیلی و این اجلاس را برگزار می‌کنیم زیرا دانشگاهیان امیدوارتر و با نشاط‌تر شدند.
وی افزود: نشاط و شوری در جامعه به چشم می‌خورد و دانشگاهیان طبق برخی نظرسنجی‌ها امیدوارتر و بانشاط تر از قبل به استقبال سال تحصیلی جدید می‌روند. به نظر جامعه و مردم به خوبی از شعار وفاق ملی استقبال کردند.
وزیر علوم گفت: اختلاف این دوره با دوره گذشته در رویکردهاست. جامعه و حاکمیت به این رسیده که باید برای منافع ملی علیرغم اختلاف سلیقه‌ها تفاهم و توافق کرد. گفتگو مهمترین ابزار برای این امر است و دانشگاه مهمترین و اصلی‌ترین ارکان و ابزار برای بالا بردن سواد رسانه‌ای در جامعه است.
سیمایی صراف تاکید کرد: در حال برنامه ریزی هستیم تا شعار وفاق ملی را در دانشگاه‌ها محقق کنیم. شرط ما برای ادامه خدمت مدیران و انتخاب افراد جدید این است که دنبال این امر در دانشگاه باشند و تنوع و تکثر فکری، فرهنگی و سیاسی را در دانشگاه‌ها به خوبی درک و باور داشته باشند.
وی گفت: البته که دانشگاه، باشگاه احزاب سیاسی نیست که گروه‌های مختلف در آن در مقابل یکدیگر قرار گیرند اما همه گروه‌ها و سلایق فکری و سیاسی باید در دانشگاه دیده شوند و زمینه گفتگو و نظر داشته باشند.
سیمایی صراف ادامه داد: مفهوم توافق و تفاهم این نیست که سلایق و افکار ما یکی شود بلکه وفاق ملی یعنی دوقطبی‌های تصنعی و خودساخته را به خاطر منافع ملی کنار بگذاریم و به جای تنازع تعامل کنیم و به جای رویارویی گفتگو کنیم. سواد گفتگو باید در جامعه بالا رود و دانشگاه بهترین مکان برای این امر است.
وزیر علوم تصریح کرد: شرط ما برای تداوم خدمت مدیران یا برای انتخاب مدیران جدید این است که قدرت اجماع سازی و قدرت گفتگو با سلایق مختلف و متکاثر را داشته باشند و تقاضا داریم مدیران تکثر و تنوع فرهنگی، فکری و سیاسی را در دانشگاه بپذیرند تا به یک تفاهم برسیم. وی با اشاره به اینکه امری بالاتر نیز برای دانشگاه‌ها در نظر گرفتیم، گفت: آن رسیدن به مرحله‌ای است که دانشگاه باید در آن نیازهای جامعه را بشناسد و برای آن برنامه داشته باشد تا در حکمرانی کشور حضور جدی داشته باشد.
وی خطاب به عارف گفت: اقتصاد آموزش عالی در شرایط بهینه‌ای نیست. سهم آموزش عالی در تولید ملی و درآمد ناخالص ملی خیلی کم است. به دنبال این هستیم با ایجاد میز اقتصادی و یافتن راههای جدید در این زمینه به ارتقای آموزش عالی و خلق ثروت آن کمک کنیم.
وی تقویت آموزش مهارت محور و تعامل با جامعه علمی بین المللی را از دیگر برنامه‌های خود دانست و گفت: در این زمینه شرایط سختی داریم و باید برخی سخت‌گیری‌ها برداشته شود. متاسفانه روند مهاجرت نخبگان افزایشی است. میل به مهاجرت افزایش یافته و میل به بازگشت به کشور کم شده است برای کم کردن مهاجرت چند برنامه داریم که تامین مسکن اساتید به خصوص اساتید جوان یکی از راه‌هاست.
وی گفت: خوشبختانه زمینه قانونی این مساله تامین شده است. شرط ما برای روسای دانشگاه ایجاد و رفع نیاز مسکن اساتید است که به جد دنبال آن هستیم. مولد سازی که دانشگاه‌ها متاسفانه از آن استقبال نمی‌کنند را دنبال می‌کنیم.
وی افزود: از دیگر عوامل مهاجرت این است که باید در جذب اساتید در دانشگاه‌ها سلایق شخصی را کنار گذاشت و نیازمند گشودن دانشگاهها برای جذب هستیم. مرکز جذب باید بی طرف باشد. گرایش‌های سیاسی، سلایق و عقاید شخصی در کار این مرکز نباید دخالت داشته باشد.
وی گفت: مرکز مانند یک مرکز قضایی باید بی طرف و مستقل عمل کند البته که قوانین جذب خود ملاکها و معیارها را به خوبی مشخص کرده است. کرامت استاد و دانشجو باید به منصه ظهور برسد. قطعا اگر استاد و دانشجو بداند کرامتش حفظ می شود در کشور می ماند.

منبع خبر «» است و اخبار سیاسی ایران از رسانه‌های خبری در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 142027 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  09352222675  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه اخبار سیاسی ایران از رسانه‌های خبری مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
ایلنا 37 دقيقه پيش [ 0 بازدید ]
ایلنا 38 دقيقه پيش [ 0 بازدید ]
ایلنا 39 دقيقه پيش [ 0 بازدید ]
ایسنا 50 دقيقه پيش [ 0 بازدید ]
ایسنا 50 دقيقه پيش [ 0 بازدید ]
ایلنا 2 ساعت پيش [ 0 بازدید ]
ایلنا 2 ساعت پيش [ 0 بازدید ]
مشرق 2 ساعت پيش [ 0 بازدید ]
مشرق 2 ساعت پيش [ 0 بازدید ]
مشرق 2 ساعت پيش [ 0 بازدید ]
ایسنا 2 ساعت پيش [ 0 بازدید ]
مشرق 3 ساعت پيش [ 0 بازدید ]
مشرق 3 ساعت پيش [ 0 بازدید ]
مشرق 3 ساعت پيش [ 0 بازدید ]