دوشنبه, ۸ مرداد ۱۴۰۳ /
107793
۲۲ خرداد ۱۴۰۳ - ۵:۵۲

حاشیه و متن انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم ۲۲ خرداد

انتخابات ریاست جمهوری با احراز صلاحیت ها آغاز شد. فرارو هر روز تا اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری با پوشش زنده آخرین اخبار، حواشی و متن این رویدادها سیاسی با شما همراه خواهد بود.



نام کدام کاندیدا در کدام استان بیشتر جستجو شده است؟ ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ ۱۵:۳۲ (تصویر) شیرین‌کاری رشیدپور با ستادهای انتخاباتی ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ ۱۵:۲۶ مجری مناظره های انتخابات ریاست جمهوری کیست؟ ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ ۱۴:۵۷
 
ویژه برنامه‌های تبلیغاتی نامزد‌ها با عناوین «با مردم»، «صف اول» و «گفت‌وگوی ویژه» در حالی روی آنتن رفت که دو مجری با نامزد‌ها به گفتگو پرداختند و یک برنامه هم مجری نداشت.
مهدی مهدی‌قلی که به عنوان یکی از گزینه‌های اصلی اجرای برنامه مناظره‌ها مطرح بود، روز گذشته در حالی برنامه «صف اول» را اجرا کرد که حالا حضورش به عنوان مجری مناظره‌ها بیش از گذشته در هاله‌ای از ابهام قرار می‌گیرد./ ایسنا
 
  ابطحی: انتخاب نکردن راه را برای افراطیون باز می کند ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ ۱۴:۵۳
 
محمد علی ابطحی در گفتگو با فرارو گفت: افرادی که داخل کشور هستند و سرنوشتشان با انتخاب گره می‌خورد، طبیعتا حس کردند که باید دوباره  در فضای انتخابات فعال باشند و انتخاب نکردن هیچ سودی به جز راه باز کردن برای افراطیونی که تلخی و سختی معیشت را بیشتر می‌کنند، ندارد. محمود صادقی: پزشکیان باید گفتمانش را اصلاح کند ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ ۱۴:۲۱
 
محمود صادقی دبیر انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه ها در گفت وگو با ایسنا: گفتمان پزشکیان بیشتر متوجه اقشار پایین جامعه است؛ یعنی همان اقشاری که زمانی احمدی‌نژاد به آنها توجه داشت. گفتمان عدالت‌طلبی او می‌تواند این اقشار را جذب کند ولی برای جذب اقشار متوسط به بالا باید جامع‌تر، شفاف‌تر و صریح‌تر سخن بگوید. حرف‌های پزشکیان قشنگ بود، اما نمی‌توان صرفا با گفتمان‌درمانی پیش رفت ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ ۱۴:۱۵
 
محمدحسن آصفری در نقد نخستین اظهارات تلویزیونی مسعود پزشکیان نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه «صحبت‌های آقای پزشکیان به جای ارائه راهکار، بیشتر حول محور گفتمان درمانی بود»، اظهار کرد: اینکه دولتی‌ها در حوزه‌های مختلف اعم از درمان و حقوق و دستمزد بر سر سفره‌ای بنشیند که مردم نشستند، حرف‌های قشنگ و خوبی است اما باید برنامه‌های اجرایی این موضوع نیز عنوان شود. مهاجری: مشارکت بالای ۵۰ درصد باشد پزشکیان احتمالا در دور اول پیروز می شود ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ ۱۳:۵۵
 
محمد مهاجری، فعال سیاسی اصولگرا، در گفت‌و‌گو با «انتخاب»: اگر مشارکت به ۵۰ درصد برسد، احتمال پیروزی پزشکیان در دور اول وجود دارد.
وی در رابطه با ایجاد دو قطبی در انتخابات بیان کرد: من فکر می‌کنم که زاکانی و قاضی‌زاده هاشمی نخواهند ماند. 
  عباس عبدی: ساختار انتخاباتی این دوره ناشی از خطای محاسباتی نیست ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ ۱۳:۳۹
 
عباس عبدی در روزنامه اعتماد نوشت: « به نظر من ساختار انتخاباتی این دوره ناشی از خطای محاسباتی نیست. گرچه تصمیم محافظه‌کارانه‌ای است ولی نمی‌تواند ناشی از خطا باشد. خطا به این معنی که گمان کنند، اصلاح‌طلبان و مردم می‌آیند. ولی نامزد دیگری رای آورد. به نظرم بروز چنین خطایی دور از ذهن است. این یک انتخاب آگاهانه برای ساختار است. به نظرم همان تصمیم مهمی است که امسال باید گرفته می‌شد که شد. تایید صلاحیت کسی که ظرفیت پیروزی دارد و به احتمال فراوان مشارکت را به بالای ۶۰درصد خواهد رساند.» واکنش مدیر مسئول اصلاحات نیوز به اولین حضور زنده پزشکیان در صدا و سیما ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ ۱۳:۳۵ اعضای ستاد انتخاباتی پزشکیان مشخص شدند ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ ۱۳:۲۴
 
با صدور احکامی اعضای ستاد انتخاباتی مسعود پزشکیان یکی از ۶ داوطلب تأیید صلاحیت شده چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری مشخص شدند.
احکام صادر شده به شرح ذیل است:
علی عبدالعلی زاده: رئیس ستاد
سید محمد علی افشانی: معاون امور استان‌ها
علی شکوری راد: معاون تبلیغات
حجت نظری: معاون جوانان و دانشجویان
فاطمه راکعی: معاون بانوان
احمد صادق بناب: معاون مالی و اقتصادی
ابراهیم شیخ: معاون روابط عمومی
منبع: مهر محمد هاشمی: اصلاح طلبان پیروز می شوند اگر… ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ ۱۳:۱۷  

محمد هاشمی گفت: اگر اصلاح‌طلبان بتوانند آرای خاکستری را جذب کنند،‌ پزشکیان رئیس‌جمهور دوره چهاردهم خواهد بود/سازندگی سلیمی نمین: قانع کردن فلان اصولگرا که به نفع اصولگرای دیگر کنار برود، کار بسیار سختی است ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ ۱۳:۱۰
 
عباس سلیمی‌نمین می گوید قانع کردن فلان اصولگرا که به نفع اصولگرای دیگر کنار برود امر بسیار سختی است. حتی در موقعی که فرصت‌‌‌ها هم وجود داشته این امر چندان راحت نبود./فرهیختگان احمد زیدآبادی: در انتخابات ١۴٠٣ باید شرکت کرد؛ ما به بنگلادش شدن هم رضایت دادیم! ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ ۱۳:۰۵
احمد زیدآبادی گفت: باید تفکر استراتژی داشت تا بتوان مانند دنیا تحلیل کرد، آدم دارای تفکر استراتژی قطعا می‌داند در انتخابات سال ١۴٠٠ نباید شرکت کرد و در انتخابات ١۴٠٣ باید شرکت کرد، چراکه در محیطی هستیم که دایما تغییر می‌کند.
به گزارش جماران؛ احمد زیدآبادی روزنامه نگار و فعال سیاسی در نشست سیاست، تحزب، مشارکت و سرمایه اجتماعی در خانه اندیشه‌ورزان گفت: اگر قرار است گفتگو کنیم، گفتگو منطق و حکمت خاص خود را دارد، همچنین دمکراسی نیز قواعدی دارد.
دمکراسی فقط در غرب نیست، اکنون دمکراسی در بنگلادش هم وجود دارد، به معنای احزاب رقابت می‌کنند و حزبی که در انتخابات پیروز می‌شود، دولت را شکل می‌دهد. اکنون بسیاری از مردم ما از آرمان‌های خود دست کشیدند، ما به بنگلادش شدن هم رضایت دادیم.
همگان به مشکلات واقف هستیم و انتظار این است که حداقل موانع اصلی برطرف شود. بسیاری از مردم دمکراسی هم رها کردند و به حکومت مانند بن سلمان هم رضایت دارند، اما مکانیزم آن چیست؟ چگونه به آن می‌توان رسید؟
باید تفکر استراتژی داشت تا بتوان مانند دنیا تحلیل کرد، آدم دارای تفکر استراتژی قطعا می‌داند در انتخابات سال ١۴٠٠ نباید شرکت کرد و در انتخابات ١۴٠٣ باید شرکت کرد، چراکه در محیطی هستیم که دایما تغییر می‌کند.
آرایش فعلی کاندیدا نشانه این است که سیستم متوجه شده است که باید رفتار خود را تغییر دهد یا نه، تنها به دنبال افزایش مشارکت است و بعد از انتخابات رفتار خود را ادامه می‌دهد؟ باید این بررسی شود که چرا پزشکیان تایید صلاحیت شده است؟
اگر صلاحیت پزشکیان تایید شده است که قرار است با او همکاری شود تا کابینه متخصص تشکیل دهد، یعنی سیستم به این نتیجه رسیده است که یک‌دست بودن را تغییر دهد و این خوب است، اما اگر تایید صلاحیت پزشکیان تصادفی بوده و تنها از دستشان در رفته است، می‌تواند فاجعه‌بار است.
چرا که اگر قرار است پزشکیان انتخاب شود و با او همکاری نکنند و کارشکنی کنند، زمین‌گیر می‌شود. چرا که بدون همکاری نمی‌توان کار اجرایی انجام داد؛ بنابراین این مسأله تبین شود که سیستم به چنین نتیجه‌ای رسیده است یا خیر؟
  کنایه تند و تیز سلاح ورزی به اعلام شماره حساب از سوی ستاد سعید جلیلی ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ ۱۲:۳۴
 
حسین سلاح ورزی رئیس سابق اتاق بازرگانی در واکنش به اطلاعیه ستاد انتخاباتی سعید جلیلی مبنی بر اعلام شماره حساب برای کمک های مردمی توییتی منتشر کرد. اولین توییت بورسی مسعود پزشکیان ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ ۱۲:۳۱
 
مسعود پزشکیان در اولین توییت بورسی خود نوشت: بورس اوراق بهادار تهران بدترین دوران خود را در ۴ سال گذشته سپری کرده است. محسن رضایی: نیروهای انقلاب چاره‌ای جز اجماع بر نامزد مقبول ندارند ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ ۱۲:۲۲ محسن رضایی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «در نشست صمیمانه مجمع اجماع نیروهای انقلاب، آخرین وضعیت و سازوکار اجماع نیروهای انقلاب بررسی شد و نمایندگان گروه‌ها و احزاب جبهه انقلاب نظراتشان را اعلام کردند.نیروهای انقلاب چاره ای جز اجماع بر نامزد مقبول ندارند و مشارکت همه گروه‌ها در «‎مانا» تا زمان اجماع و پس از آن ادامه می‌یابد.» ایوبی رئیس ستاد انتخابات پورمحمدی شد ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ ۱۲:۱۸
 
حجت‌الاسلام و المسلمین مصطفی پورمحمدی در حکمی حجت‌الله ایوبی را به عنوان رئیس ستاد انتخابات خود منصوب کرد.
حجت الله ایوبی استاد دانشگاه تهران، دبیرکل پیشین کمیسیون ملی یونسکو و رئیس سابق سازمان سینمایی از امروز به‌عنوان رئیس ستاد انتخاباتی وی آغاز به کار کرد./عصرایران زمان آخرین مناظرۀ انتخاباتی تغییر می‌کند؟ ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ ۱۲:۱۰ سخنگوی ستاد مردمی برگزاری مهمونی ۱۰ کیلومتری غدیر: با توجه به همزمانی جشن غدیر و آخرین مناظرۀ انتخاباتی در روز ۵ تیر، از صداوسیما تقاضا می‌کنیم روز مناظره را تغییر دهد./فارس انتقاد مجید انصاری از ردصلاحیت علی لاریجانی و جهانگیری/«مهندسی مصلحت‌گرایانه» پشت چینش کاندیدا وجود دارد ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ ۱۱:۵۱
 
گفتگوی حجت‌الاسلام و المسلمین مجید انصاری عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با جماران را در ادامه می خوانید؛
نظر شما در خصوص لیست شش نفره‌ای که توسط شورای نگهبان و وزارت کشور به عنوان کاندیداهای نهایی انتخابات رئیس جمهوری معرفی شده‌اند، چیست؟
نکته اول اینکه از نگاه حقوقی و قواعد انتخابات آزاد و دموکراسی، اعلام اسامی مثل دفعه قبل سؤالات و ابهامات زیادی را در ذهنیت اقشار مختلف مردم و جریانات سیاسی همچنان باقی خواهد گذاشت؛ و نشان می‌دهد که نظام انتخاباتی ما بر مدار قواعد روشن و شفافی نیست که اعمال سلیقه شخصی در آن غیر ممکن باشد یا به حداقل ممکن رسیده باشد.
به هر حال مقایسه عدم تأیید چهره‌هایی که به لحاظ سابقه خدمتی، تجربه کافی و دانش سیاسی مصداق رجل سیاسی، مذهبی و مدیر و مدبر هستند، با دیگرانی که در ادوار گذشته و همین دوره تأیید صلاحیت شده‌اند، محل ابهام و اشکال جدی است. جمعی می‌گویند ملاک ما قانون است، ولی تلقی این هست که نوعی مهندسی مصلحت‌گرایانه پشت این نوع چینش کاندیداها در تأیید و رد وجود دارد. این یک ذهنیت عمومی است و نمی‌توانند آن را پاک کنند.
به عنوان یک کنشگر سیاسی و چهل و چند سال در عرصه سیاسی کشور، این سؤال جدی و شبهه برای من هست. شبهه ناشی از عملکردی است که نظام انتخاباتی ما با آن مواجه است. این سؤال من نیست و سؤال میلیون‌ها نفر در کشور است. به هر حال شخصیتی مثل دکتر جهانگیری با سابقه طولانی از مدیریت موفق که از سطوح پایین جهاد کشاورزی شروع کرده و با رشد طبیعی بالا آمده، هم رشد علمی و هم رشد تجربی، در استانداری، وزارت صنعت و معاون اول رئیس جمهوری موفق بوده و به لحاظ مبانی ارزشی برادر دو شهید و خودش از نیروهای جهادی است و به هر حال همه شاخص‌های رجل سیاسی و مذهبی را داشته ولی رد شده است.
آقای دکتر لاریجانی با سوابق بسیار طولانی در مدیریت‌های مهم و حساس نظام از معاون پارلمانی سپاه پاسداران تا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدت طولانی دبیر شورای عالی امنیت ملی، ۱۰ سال رئیس صدا و سیما و ۱۲ سال رئیس مجلس شورای اسلامی بوده و الآن عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و مشاور رهبری است، هر کدام از سمت‌های ایشان به تنهایی برای اثبات شرط رجل سیاسی و مذهبی و مدیر و مدبر بودن، را دارا هست ولی تأیید نشده است. آقای دکتر آخوندی به همین صورت با سوابق طولانی مدیریتی و دانشی تأیید نشده است.
آقای دکتر همتی یک اقتصاددان برجسته است که دوره قبل تأیید شده و چه اتفاقی از چهار سال قبل تا الآن افتاده که ایشان تأیید نشده است؟ الّا اینکه ایشان منتقد سیاست‌های اقتصادی و بانکی دولت شهید رئیسی بوده است. آیا انتقاد صریح به سیاست‌های اقتصادی یک دولت می‌تواند موجب رد باشد یا اینکه مسأله دیگری بوده است؟! بعید است در این فرصت دانش و تجربه ایشان کم شده باشد. علی القاعده بر می‌گردد به همین نگاه سلیقه‌ای که طرف با انتقاداتش متهم می‌شود به اینکه مثلا مصلحت ملی را رعایت نمی‌کند.
متأسفانه مذاکرات مربوط به بررسی صلاحیت‌ها پشت درهای بسته است و علنی و در حضور خبرنگاران نیست و حتی اطلاعات مورد نیاز خود کاندیداها هم کمتر به آنها داده می‌شود و یا بعد از مدت‌ها اگر شکایت کنند، داده می‌شود. باید افکار عمومی قانع شوند که چرا افرادی با سوابق طولانی و مهم رد صلاحیت شده‌اند. اما د کسانی که تأیید شده‌اند به طور نسبی تنوعی وجود دارد.
از اینکه آقای دکتر پزشکیان مورد تأیید قرار گرفته‌اند، من خوشحال هستم. ایشان دارای تجربه طولانی در مجلس و وزارت بهداشت و درمان و انسانی فرهیخته، توانا و ارزشی هستند. دفعه قبل هم که تأیید نشدند به شدت معترض بودم و عدم تأیید صلاحیت ایشان را یکی از مصادیق تبعیض ناروا تلقی کرده بودم. به هر حال تأیید ایشان و سایرین جای خوشحالی است.
با توجه به شرایط امروز، به نظر شما مشارکت در انتخابات چطور افزایش پیدا می‌کند؟
بستگی دارد به نوع تبلیغاتی که صورت می‌گیرد. البته فرصت خیلی محدود است و کاندیداها فرصت تبلیغات سنتی، سفر استانی، سخنرانی و اجتماعات مردمی را کمتر دارند و عمدتا تبلیغات متمرکز است به تبلیغات رسمی رسانه‌ای و احیانا مناظره‌ها و سخنرانی‌هایی که در صدا و سیما دارند. بستگی دارد به اینکه چقدر بتوانند افکار عمومی را به مشارکت قانع کنند.
جریان اصولگرا و سنت‌گرا یک پایگاه سنتی مشارکت و رأی دارند. آنچه در گذشته به شدت آسیب دیده بود، محروم کردن جریانات تحول‌خواه، اصلاح‌طلب، مستقل و توده مردم و نخبگان از عرصه بوده که این بار من فکر می‌کنم با حضور آقای دکتر پزشکیان این امکان فراهم هست که ان شاء الله شرکت داشته باشند، ایشان را کمک کنند و ایشان هم با تکیه بر تجربه گذشته خودشان در دولت آقای خاتمی و با تکیه بر جامعه بزرگ نخبگی کشور و با ارتباط و پیوند خوبی که با اقوام و سلایق مختلف دارند، ان شاء الله ظرفیت و امیدی را ایجاد کنند.
به نظرم باید مخاطب ایشان نسل جوان باشد؛ جوانانی که مشکل دارند و امید آنها کمرنگ شده است. ایشان باید بتوانند امید را در نسل جوان زنده کنند و امید به امکان تغییر ولو نسبی را در جامعه ایجاد کنند. از این رهگذر آراء خاکستری و کسانی که مردد هستند را ان شاء الله به سمت خودشان جلب می‌کنند.
وعده‌هایی که توسط کاندیداها به مردم داده می‌شود، چقدر در افزایش مشارکت تأثیر دارد؟
مردم وعده‌های چرب و شیرین و جذاب خیلی شنیده‌اند. در انتخابات گذشته بعضی‌ها وعده حل مشکل مسکن، اشتغال، اقتصاد و رقابت‌های جهانی را دادند و مردم دارند خلاف آن را می‌بینند؛ یا توفیق چندانی را در این جهت ندیده‌اند. به خصوص در عرصه اقتصاد و تورم، گرانی و معیشت هر صبح، ظهر و شب سفره مردم با آنها سخن می‌گوید؛ و این سفره مردم و زندگی و معیشت مردم است که داوری می‌کند وعده‌ها تحقق پیدا کرده یا نکرده است.
به هر حال برای راهیابی به مجلس شعارهای زیادی داده شد و الآن می‌شود داوری کرد مجلس گذشته که یک ماه پیش تمام شد، چه مقدار در شعارهایش موفق بود؟ به نظرم در خصوص افرادی که شعارهای خیلی آرمانی دادند در جاهای مختلف و مسئولیت‌هایی که می‌خواستند رأی کسب کنند، مردم تجربه کافی را دارند و فرق شعارهای دست نیافتنی را با برنامه‌های صادقانه متوجه خواهند شد.
به نظر من کشور در شرایطی است که احتیاج به تصمیمات شجاعانه‌ای برای برون رفت از مشکلات دارد. حتما باید رئیس جمهور آینده بتواند با هم‌افزایی همه امکانات داخلی، هماهنگی قوای داخل کشور و باور به حضور و حق رأی مردم وارد صحنه شود و مشکل ارتباطات ایران با جهان را حل کند. از دین من اولویت اول اقتصاد، معیشت و زندگی مردم و خارج کردن کشور از بحران‌های خطرناک و ناترازی‌های مختلفی است که در عرصه‌های گوناگون با آن مواجه هست.
ما باید با دشمنان و بدخواهان و کسانی که ظالمانه تحریم را بر ما تحمیل کرده‌اند، در تعامل باشیم؛ اما از موضع قدرت. این موضع قدرت، جز از طریق تقویت رابطه دولت و ملت در داخل و آشتی برقرار کردن میان همه اقشار ملت با حاکمیت، به دست نخواهد آمد. این بساطی که در کشور هست و هر روز به بهانه‌های مختلف مثل حجاب و مسائل دیگر به نوعی در تقابل با اقشار مختلف مردم قرار گرفتن، نه به نفع حجاب، نه به نفع اسلام، نه به نفع انقلاب و نه به نفع کشور است.
به نظر من رئیس جمهور باید فردی باشد که بتواند در چهارچوب سیاست‌هایی که نظام دارد، با جلب اعتماد رهبری و همکاری همه قوا و نیروهای مسلح و از همه مهمتر «جلب اعتماد مردم» و به صحنه آوردن واقعی مردم، نه شعاری، کشور را از این وضعیت کنونی خارج کند.
به نظر شما علاوه بر تحریم که به آن اشاره داشتید، رئیس جمهور آینده کشور با چه چالش‌های جدی مواجه است؟
چالش‌ها زیاد هستند و فعلا از امید صحبت کنیم، بهتر است. چالش‌ها هم ناشناخته نیست و روشن است. اشرف بروجردی: رقابت نهایی بین قالیباف و پزشکیان است ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ ۱۱:۴۵
 
اشرف بروجردی فعال سیاسی اصلاح‌طلب در خصوص این‌که «با حضور پزشکیان، شاهد فضای دوقطبی در انتخابات ریاست جمهوری خواهیم بود»، گفت: «به نظر من، رقابت بین محمدباقر قالیباف و مسعود پزشکیان خواهد بود، نه کسی دیگر». / شرق روزنامه جوان: اصلاح‌طلبان از همین‌ حالا اسم رمز تقلب و آشوب می‌دهند ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ ۱۱:۳۴ روزنامه جوان نوشت: آنها می‌دانند که نمی‌توانند با پزشکیان ساختار‌ها را زیرورو کنند، همچنان‌که با خاتمی و روحانی نتوانستند. فقط انتظار شکست او را می‌کشند تا دعوت به یک فتنه دیگر کنند./ انتخاب شهاب‌الدین صدر، به عنوان رئیس ستادهای مردمی پورمحمدی تعیین شد/ ایسنا ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ ۱۱:۲۹ برنامۀ تبلیغاتی امروز نامزدهای انتخابات ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ ۱۰:۲۴
 
برنامۀ «صف اول» با حضور قاضی‌زاده هاشمی، ساعت ۱۷:۳۰ شبکه خبر.
برنامۀ «با مردم» با حضور سعید جلیلی، ساعت ۱۸:۳۰ شبکه یک .
برنامۀ «گفت‌وگوی ویژۀ خبری» با حضور محمدباقر قالیباف، ساعت ۲۲ شبکه خبر. سخنگوی شورای نگهبان: پروندۀ برخی داوطلبان بیش از یک‌بار بررسی شد ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ ۱۰:۲۱
 
طحان نظیف: پروندۀ هر ۸۰ نفر ثبت‌نام کننده برای انتخابات ریاست‌جمهوری بررسی و تمام سوابق افراد مورد بررسی قرار گرفت.
برخی پرونده‌ها برای بررسی به زمان بیشتری نیاز دارند، به‌طوری که در جلسات بررسی صلاحیت نامزدها برخی پرونده‌ها بیش از یک بار بررسی شدند.
پس از بررسی پرونده‌ها در نهایت رای‌گیری صورت می‌گیرد که این رای‌گیری طبق رویه شورا کاملا مخفی است.
کاغذهای متحدالشکل به‌همراه اسم و عکس نامزد و عبارات احراز یا عدم احراز در اختیار اعضای شورا قرار می‌گیرد و فرد گزینه احراز یا عدم احراز را انتخاب می‌کند./فارس زاکانی هنوز جانشین خود را معرفی نکرده است ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ ۱۰:۱۶
 
رئیس شورای شهر تهران با اشاره به حضور علیرضا زاکانی؛ شهردار تهران در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: هنوز جانشین زاکانی مشخص نشده است. چرا با چاپ عکس قالیباف و جلیلی، بازی دیو و دلبر راه می‌اندازید؟ ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ ۰۹:۱۸ روزنامه‌ی اصولگرای جوان در مطلبی از اختلافات داخلی اصولگرایان انتقاد کرد.
این روزنامه نوشت: پس از تأیید صلاحیت شش نفر در شورای نگهبان، با وضعیت جدیدی روبه‌رو می‌شویم که داستان غم‌انگیز دیگری است.
در این مرحله که ثبت‌نام نامزدها را پشت سر گذاشته و با تعدادی نامزد انتخاباتی از یک جبهه یا جریان سیاسی مواجه هستیم و این افراد آمده‌اند که رقابت کنند و حاصل رقابت‌شان پیروزی و تکیه بر جایگاه ریاست جمهوری باشد، با این وضعیت مواجه می‌شویم که هر کدام از این افراد طرفداران و هوادارانی دارند که دارای صفحات مجازی هستند و تلاش دارند این صفحات را – اگر تازه آموزه‌های دینی را مبنای عمل خود قرار دهند و مسیر درست را برای تبلیغ نامزد خود طی کنند – به عرصه رقابت برای اثبات نامزد جریانی خود تبدیل کنند.
شاید تا اینجای کار مشکل چندانی پیش نیامده باشد، ولی کار از آنجا گره می‌خورد که به جای بیان توانمندی‌ها و داشته‌های یک نامزد، به سراغ تخریب نامزد دیگر می‌روند و دردناک‌تر اینکه نامزد رقیب هم از همان جریان یا جبهه‌ای است که نامزد آن‌ها هم از همان جبهه برخاسته است.
سؤال اینجاست که هفته نامه‌ای[۹دی متعلق به حمید رسایی] که تصویر دو نامزد از یک جبهه (جبهه انقلاب) را در صفحه اول خود منتشر می‌کند و با القا، مخاطبان را دچار این تشویش ذهنی می‌کند که در انتخاب، مردد بین این و آن باشند و بدتر اینکه یکی را «دیو» و دیگری را «دلبر» تلقی کنند، کجای رفتارش تشکیلاتی عمل کردن در چارچوب یک جبهه است؟ طبیعی است که رقیب نامزدهای این جبهه در جبهه مقابل، با صف آرایی و کار تشکیلاتی منسجم، چه بسا با وجود عده کمتر میدانی در پای صندوق رأی، سرنوشت دیگری را برای انتخابات رقم بزند.
آنچه امروز جبهه انقلاب گرفتار آن است فاصله گرفتن از کار تشکیلاتی از مرحله ثبت نام و اجازه «آتش به اختیار» برای ثبت نام‌ها و به‌هم ریختگی در فضای تبلیغاتی و زدن نامزدهای خودی در فضای مجازی- هرچند معتقدم تخریب رقیب در جبهه مقابل هم رفتاری زشت و تقبیح شده است- می‌باشد.
این یک هشدار دلسوزانه است. اگر نیروهای انقلاب، تابع رفتار تشکیلاتی نباشند، نمی‌توانند انتظار پیروزی در انتخابات را به آسانی داشته باشند. رفتار تشکیلاتی از مرحله ثبت نام تا رقابت در زمان تبلیغات انتخاباتی و مناظره‌های تلویزیونی تا حتی برای جلوگیری از شکستن آرای بدنه اجتماعی این جبهه، انصراف به نفع عزیز دیگری وکنار کشیدن را شامل می‌شود که یقینا خیر و برکات این رفتارها به مراتب بیشتر از خدمت چهارساله در جایگاه ریاست جمهوری است.
همه تلاش خود را به کار می‌گیرند تا پزشکیان رای نیاورد ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ ۰۹:۱۷ محمد ذاکری طی یادداشتی در روزنامه اعتماد نوشت: جبهه اصلاحات، گام اول را بر حسب آگاهی یا اتفاق محکم و درست برداشته و از بین سه نامزد موردنظرش آنی تایید شده که اتفاقا دارای کمترین نقطه مبهم و خاکستری در کارنامه زندگی شخصی و کاری و سیاسی و تقریبا مورد احترام همه جریان‌های سیاسی است.
پزشکیان به لحاظ فردی سالم، عالم، ساده‌زیست، عدالتگرا، صریح‌اللهجه و خوشصحبت است و به واسطه مجموعه این عوامل پیش‌بینی می‌شود که در برنامه‌های تبلیغاتی و خصوصا مناظره‌ها بتواند گفتمان جذابی ارایه کند و اصطلاحا گلیم خود را از آب بیرون بکشد. اما بدیهی است که موفقیت پزشکیان در برنامه‌های تبلیغاتی شرط لازم برای پیروزی در انتخابات است و شرط کافی آن حضور بدنه رای جریان اصلاحی و اعتدالی و منتقدین و ناراضیان از وضع موجود است که جبهه اصلاحات باید نقش خود را به خوبی در این بخش ایفا کند.
اصلاح‌طلبان اکنون دیگر هیچ بهانه‌ای برای کمکاری یاعدم موفقیت ندارند و به قول فوتبالی‌ها پیروزی در دست خودشان است. مشروط بر آنکه بتوانند بدنه اجتماعی کلاسیک خود و نیز نسل جدیدی را که خاطره و تصویر چندانی از دوره اصلاحات و دوم خرداد نداشته و علقه عاطفی و نوستالژیک خاصی نسبت به خاتمی و اصلاحات احساس نمی‌کند در این بازه زمانی کوتاه مجاب به حضور در صحنه کند.
طبیعی است جریان حاکم نیز که پیروزی خود را همچون چهار انتخابات اخیر در گروی‌عدم مشارکت قشر خاکستری و بازی در زمین یک‌گله می‌داند از همه ظرفیت‌های خود برای کلافه و ناامید کردن مردم خصوصا جوانان و نوجوانان از حضور در انتخابات استفاده خواهد کرد و صدالبته راضی کردن مردمی که در سه انتخابات اخیر عملا خانه‌نشینی را به حضور پای صندوق ترجیح داده و پیش از آن هم از اثربخشی صندوق‌ها ناامید شده‌اند کار دشواری است.
اما این بهترین موقعیت برای جریان اصلاحات و اعتدال است تا به رغم همه تنگناها از این فرصت بهره حداکثری گیرد و کشور را به مسیر توسعه و عقلانیت برگرداند. باید دید آیا اصلاح‌طلبان در این چندسالی که به واسطه بیرون ماندن از حلقه قدرت به قول خودشان جامعه محوری را جایگزین قدرت محوری کرده‌اند می‌توانند از ظرفیت‌های سیاست‌ورزی و ارتباطات اجتماعی خود برای تغییر ریل اداره کشور استفاده کنند یا همچنان در موضع انفعال باقی خواهند ماند و مقهور اراده جریان تمامیت‌خواه خواهند شد؟ پزشکیان: خوابمان برد که ۱۰ هزار میلیارد گم شد؟ / حداقل FATF داخلی را اجرا کنید ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ ۰۹:۱۳
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت:گفته شده ۱۰ هزار میلیارد گم شد، چرا گم شد؟ خوابمان برد که ۱۰ هزار میلیارد گم شد؟
مسعود پزشکیان، نامزد انتخابات ریاست جمهوری در بخشی از برنامه خود در گفتگوی ویژه خبری، گفت: می‌گویند دارایی را اعلام کنید، اما وقتی فردی بخواهد رانت انجام دهد، از طریق پسر و اقوامش انجام می‌دهد.
وی گفت: در سیستم ضدفساد می‌توان از افراد خواست که چرا خلاف واقع گفتند به عنوان مثال فرد گفت ماهانه ۱۰۰ میلیون دریافت می‌کنم، اما ناگهان ۱۵۰ میلیون واریز می‌شود. در اروپا مرز وجود ندارد، چون همه چیز شفاف است و فرار مالیاتی وجود ندارد، اما در کشور ما فرار مالیاتی وجود دارد.
وی افزود: گفته شده ۱۰ هزار میلیارد گم شد، چرا گم شد؟ خوابمان برد که ۱۰ هزار میلیارد گم شد؟ FATF را اجرا نمی‌کنند اجرا نکنند حداقل FATF داخلی را اجرا کنید تا متوجه شوید فردی که کارمند ساده است چگونه میلیاردر شده است.
می‌توانیم کاری کنیم که متوجه شویم که آدمی که در یک اداره حقوق معمولی می‌گرفته چطور به‌یک‌باره میلیاردر شده است.

منبع : fararu.com
منبع خبر «» است و اخبار سیاسی ایران از رسانه‌های خبری در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 107793 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  09352222675  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه اخبار سیاسی ایران از رسانه‌های خبری مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
برچسب های :
ایلنا 16 دقيقه پيش [ 0 بازدید ]
ایلنا 17 دقيقه پيش [ 0 بازدید ]
ایلنا 17 دقيقه پيش [ 0 بازدید ]
ایلنا 42 دقيقه پيش [ 0 بازدید ]
ایلنا 48 دقيقه پيش [ 0 بازدید ]
اسپوتنیک 1 ساعت پيش [ 0 بازدید ]
ایسنا 1 ساعت پيش [ 0 بازدید ]
ایسنا 1 ساعت پيش [ 0 بازدید ]
ایسنا 1 ساعت پيش [ 0 بازدید ]
ایسنا 1 ساعت پيش [ 0 بازدید ]
ایسنا 1 ساعت پيش [ 0 بازدید ]
ایسنا 1 ساعت پيش [ 0 بازدید ]
ایسنا 1 ساعت پيش [ 0 بازدید ]
ایسنا 1 ساعت پيش [ 0 بازدید ]