دوشنبه, ۱۱ تیر ۱۴۰۳ /
82216
۲۴ اسفند ۱۴۰۲ - ۲:۱۱

نتیجه نظرسنجی خبرگزاری جمهوری اسلامی: مردم به فضای مجازی بیش از صدا و سیما اعتماد دارند

نتایج نظرسنجی ایرنا نشان می‌دهد که ۲۵ درصد از مردم عادی به هیچ‌یک از منابع خبری داخلی اعتماد ندارند. همچنین، ۱۱ درصد از فعالان رسانه‌ای در داخل ایران هیچ‌کدام از منابع داخلی خبر را به عنوان منابع خبری قابل اعتماد به رسمیت نمی‌شناسند.



خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) روز چهارشنبه نتایج نظرسنجی خود را از بازدیدکنندگان بیست و چهارمین نمایشگاه رسانه‌های ایران منتشر کرد. بر پایه نتایج این نظرسنجی، ۲۶ درصد از مردم عادی که از این نمایشگاه دیدن کردند، معتقدند که بیشترین اخبار جعلی در رسانه‌های داخلی و شبکه‌های اجتماعی داخلی منتشر می‌شود. البته ۵۴ درصد آنها نیز بر این باورند که اینستاگرام، تلگرام و ایکس (توییتر) سهم عمده‌ای در انتشار اخبار جعلی دارند و ۲۰ درصد از مردم هم شبکه‌های ماهواره‌ای را نشانه گرفته‌اند. فعالان رسانه‌ای که در این نظرسنجی شرکت کرده‌اند برای اینستاگرام در میدان‌داری اخبار جعلی سهم ۵۲ درصدی قائل شده‌اند.مادر نیکا شاکرمی: دخترم بدون اجازه خانواده دفن شد و تصاویر صدا و سیما مربوط به او نیستآذری جهرمی: صدا و سیما سه روز نتایج نظرسنجی را دستکاری کرداما فعالان رسانه‌ای معتقدند که منابع داخلی سهم بیشتری در انتشار اخبار جعلی دارند. در حالی که ۲۶ درصد از آنها منابع داخلی را در انتشار اخبار جعلی و نامعتبر دخیل دانسته‌اند، تنها ۱۹ درصد از آنها سهم عمده را به منابع خارجی داده‌اند. البته ۵۵ درصد از آنها نیز بر این باورند که منابع داخلی و خارجی هم‌زمان و به یک میزان در انتشار اخبار جعلی و نامعتبر نقش دارند.نتیجه نظرسنجی در مورد منابع خبری قابل اعتمادایرنادر حالی که ۲۵ درصد از مردم به فضای مجازی به عنوان منبع معتبر اخبار اعتماد دارند، این اعتماد به صدا و سیما ۱ واحد درصد کمتر یعنی ۲۴ درصد است. البته اعتماد مردم به روزنامه‌ها و خبرگزاری‌های داخلی به ترتیب ۷ و ۱۹ درصد است. اما فعالان رسانه‌ای در ایران، در ۴۰ درصد موارد خبرگزاری‌های داخلی را به عنوان منابع معتبر خبری به رسمیت می‌شناسند. دومین منبع معتبر آنها صدا و سیماست (۱۷ درصد) و سپس روزنامه و فضای مجازی با نسبت مساوی ۱۶ درصدی قرار دارد. پیش‌تر، نتایج منتشر شده از پیمایش ارزش‌ها و نگرش‌های ایرانیان که در آبان ۱۴۰۲ انجام شده بود، نشان می‌داد که ۳۳.۷ درصد از پاسخگویان به میزان خیلی کم و ۲۴.۲ درصد از آنها هم به میزان کم به صدا و سیمای جمهوری اسلامی اعتماد دارند. همچنین، ۳۲.۱ از شرکت کنندگان در این پیمایش ملی اعلام کرده بودند که به میزان خیلی کمی به روزنامه‌ها و سایت‌های خبری داخلی اعتماد دارند. ۳۱.۶ درصد از آنها نیز میزان اعتماد خود را به روزنامه‌ها و سایت‌های خبری داخلی کم اعلام کرده بودند. به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید نظرسنجی خبرگزاری جمهوری اسلامی در روزهای ۲۹ بهمن تا دوم اسفند انجام شده که حجم نمونه آن شامل ۲۰۵ نفر از بازدیدکنندگان ۱۸ سال و بالاتر از نمایشگاه رسانه‌های ایران بوده است.

منبع خبر «» است و اخبار سیاسی ایران از رسانه‌های خبری در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 82216 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  09352222675  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه اخبار سیاسی ایران از رسانه‌های خبری مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
شرق 3 دقيقه پيش [ 0 بازدید ]
شرق 3 دقيقه پيش [ 0 بازدید ]
شرق 3 دقيقه پيش [ 0 بازدید ]
شرق 3 دقيقه پيش [ 0 بازدید ]
شرق 4 دقيقه پيش [ 0 بازدید ]
شرق 4 دقيقه پيش [ 0 بازدید ]
شرق 5 دقيقه پيش [ 0 بازدید ]
شرق 5 دقيقه پيش [ 0 بازدید ]
شرق 5 دقيقه پيش [ 0 بازدید ]
شرق 6 دقيقه پيش [ 0 بازدید ]
شرق 21 دقيقه پيش [ 0 بازدید ]
شرق 23 دقيقه پيش [ 0 بازدید ]
شرق 23 دقيقه پيش [ 0 بازدید ]
شرق 24 دقيقه پيش [ 0 بازدید ]