به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، ساعت ۴.۳۰ صبح امروز پنج شنبه ۲۸ دی ماه، صدای چند انفجار در محدوده شهرستان سراوان به گوش رسید که بنا به گفته معاون انتظامی و امنیتی استانداری سیستان و بلوچستان مشخص شد پاکستان یکی از روستاهای مرزی ایران را با موشک مورد هدف قرار داده است. مقامات پاکستان با صدور بیانیه ای مدعی شدند؛«در طی چند سال گذشته پاکستان به طور مداوم نگرانیهای جدی خود را در مورد مقرهای تروریستها که منشأ پاکستانی دارند با ایران به اشتراک گذاشته است. پاکستان همچنین چندین پرونده با شواهد مشخص از حضور و فعالیت این تروریستها به اشتراک گذاشت. با این حال به دلیل عدم اقدام به نگرانیهای جدی ما، گروه تروریستی “سرماچار” همچنان به خونریزی پاکستانیها ادامه میدادند. امروز صبح با توجه به اطلاعات معتبر از فعالیتهای تروریستی در مقیاس بزرگ، اقدامات لازم انجام شد.»
خاک ایران هیچگاه مرکز تروریست ها نبوده است
در همین راستا، فداحسین مالکی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، در واکنش به حمله موشکی پاکستان به خاک ایران، و ادعاهای مطرح شده از سوی مقامات این کشور، به خبرگزاری خبرآنلاین گفت: پاکستان باید مستندات ادعای خود را به سفارت ما اعلام کند. ما چندین بار قبل که با مقامات این کشور خصوصا مقامات امنیتی پاکستان در اسلام آباد جلسه داشتیم، همچنین بحثی مطرح نشد. فقط ادعای ایران بر این بود که پاکستان باید درباره تروریستهایی که در داخل این کشور هستند همکاری کند.
فوری/ افزایش تعداد جان باختگان حمله موشکی پاکستان به سراوان
نماینده مردم زاهدان ادامه داد: نکته دوم این است که هیچ زمان خاک جمهوری اسلامی ایران چه در شرق کشور یا در غرب کشور، مرکز تروریست نبوده و ایران همواره به دنبال آن بوده که با تروریستها مبارزه کند. مبارزه جبهه مقاومت با فرماندهی بینظیر شهید سردار سلیمانی در عراق و سوریه را دیدید که با خطرناکترین و خبیثترین پدیده تروریسم یعنی داعش، مبارزه کرد.
سفیر سابق ایران در افغانستان، افزود: این یک موضوعی است که قدری واقعیتها را به انحراف میکشاند. از طرفی هم ما با پاکستانیها هیچ مشکلی نداشته و روابط سیاسی، تجاری،صنعتی و تاریخی ما بسیار خوب است. باید وزارت خارجه ما با وزارت خارجه پاکستان در محافل خاصی بنشینند و این گونه مسائل را حل کنند. من اطمینان دارم که پاکستان و ایران هیچگاه در مقابل هم قرار نمیگیرند و همیشه هم در کنار هم هستند.
پاکستان مستندات خود درباره گروه سرماچار را تحویل مقامات امنیتی ایران بدهد
مالکی با اشاره به ادعای پاکستان درباره گروهک سرماچار گفت: من این قضیه را قبول نمیکنم چرا که ما هیچگاه مرکز تروریسم نبودیم. آنقدر روابط ما با پاکستانیها عمیق است که هر مشکلی تا به الآن داشتند؛ در مذاکرات مقامات این کشور با ما در مجلس ایران یا در اسلام آباد، در فضای بسیار مناسب بوده است. اگر پاکستانیها ادعا میکنند مستندات خود را تحویل مقامات امنیتی ما بدهند.
هر دو کشور باید در برابر تروریستها ایستادگی داشته باشند
عضو کمیسیون امنیت ملی درباره احتمال پاسخ ایران به حمله پاکستان گفت: به نظرم میرسد که چنین اتفاقی نخواهد افتاد و عَنقَریب هم هیأتهای دو کشور در کنار هم خواهند نشست تا مسائل پیش آمده را حل کنند. تروریستی که امروز توسط اسرائیلیها حمایت میشود هم از مردم پاکستان قربانی میگیرد هم از مردم ایران. این یک واقعیتی است که همه پذیرفتند و قبل از دو حادثه خونین راسک و حادثه دردناک کرمان، ما دو حادثه خونین و دردناک هم در پاکستان داشتیم؛ یکی از این حوادث در جمع علمای پاکستان بود که ۵۰ نفر کشته شدند و دیگری در مقر ارتش این کشور بود که ۲۶ نفر کشته شدند. بنابراین، منطق حکم میکند که هر دو کشور که در برابر تروریستها ایستادگی داشته باشند.
عملیات سپاه با هماهنگی اقلیم کردستان و دولت مرکزی عراق بود
وی با اشاره حملات اخیر سپاه پاسداران به داعش و موساد در اربیل و سوریه، خاطرنشان کرد: این حملات بر اساس توافقاتی که ما با عراقیها و رهبران اقلیم در کردستان داشتیم، صورت گرفته است. ما بارها تاکید کردیم که به هیچ عنوان گروههای معاند با جمهوری اسلامی را در مرزهای خود و در هر مرزی که باشد، نمیتوانیم قبول کنیم و قابل هضم برای ما نیست.
مالکی افزود: بر همین اساس، اولین گامی که ما با کشورهای ترکیه و آذربایجان و خصوصا عراق و اقلیم کردستان داشتیم این بوده که خودشان جلوگیری کنند. اگر عملیاتی هم صورت گرفت یقین داشته باشید که با هماهنگی اقلیم و دولت مرکزی عراق بود.
پیام معنادار ایران به اسرائیل
نماینده مردم زاهدان در مجلس درباره پیام حملات سپاه به رژیم صهیونیستی، بیان کرد: پیام این حملات ایران مشخص و بسیار معنادار است، پیام این حملات بسیار پررنگتر از زمان جنایات وحشتناکی است که اسرائیلیها در غزه انجام دادند. این پیام ایران، هم پیام صلح و امنیت منطقه است و هم به نفع کشورهایی چون عراق و اقلیم، ترکیه و آذربایجان. ما خوشحال هستیم که ترکیه نیز متوجه شده که اسرائیلیها میخواهند منطقه را به فتنه و آشوب بکشانند و برایشان نیز فرقی نمیکند که ناامنی در ترکیه باشد یا عراق، آذربایجان و ایران.
وی گفت: اسرائیلیها میخواهند منطقه همیشه پرتنش باشد تا بهرهبرداری کنند اما در جریان غزه، کشورهای اسلامی به خوبی به خودشان آمدند و برگزاری کنفرانس سران کشورهای اسلامی با همت ایران، عربستان و برخی از کشورهای اسلامی صورت گرفت، پایانی بود برای اسرائیلیها. تفکر آنان همیشه تفکر توطئه و تنش است و سعی میکنند از طریق کشورهای همسایه به مرزهای جمهوری اسلامی ایران ناخنک بزنند.
۲۷۲۱۵