شنبه, ۶ مرداد ۱۴۰۳ /
1174
۲۷ دی ۱۴۰۲ - ۱۵:۲۴

کانادا ۱۲ موسسه و نهاد تحقیقاتی ایرانی از جمله دانشگاه صنعتی شریف را در لیست تحریم‌ها قرار داد

دولت فدرال کانادا روز سه‌شنبه ۱۶ ژانویه (۲۶ دی) با انتشار فهرستی از موسسات و دانشگاه‌های عمدتاً مستقر در ایران، چین و روسیه؛ تحریم‌هایی را بر ضد آنها وضع کرد.



کانادا ۱۲ موسسه و نهاد تحقیقاتی ایرانی از جمله دانشگاه صنعتی شریف را در لیست تحریم‌ها قرار داد

کانادا ۱۲ موسسه و نهاد تحقیقاتی ایرانی از جمله دانشگاه صنعتی شریف را در لیست تحریم‌ها قرار داد

آگهی

اتاوا می‌گوید اقدام تازه به این منظور انجام شده تا از کار محققان این دسته دانشگاه‌ها و موسسات بر روی موضوعات حساس و یا حیاتی برای امنیت ملی کانادا جلوگیری کند.

مطابق اعلام مقامات فدرال کانادا حوزه‌های هوش مصنوعی، علوم کوانتومی و رباتیک، فناوری پزشکی، هوافضا و سامانه‌های ماهواره‌ای و تسلیحاتی از جمله این موضوعات هستند و نهادهای علمی این کشور نباید بودجه‌های تخصیص‌یافته از سوی دولت را در اختیار محققان و پژوهشگران این دانشگاه‌ها و موسسات قرار دهند.

بر اساس این تصمیم موسسات کانادایی که به دنبال درخواست بودجه در هر یک از این زمینه‌ها هستند، باید تضمین دهند که با هیچ یک از این سازمان‌ها و مؤسسات خارجی که اتاوا آنها را تهدیدی برای امنیت ملی خود می‌داند، کار نمی‌کنند یا دریافت مالی از آنها ندارند.

وزرای نوآوری، بهداشت و امنیت عمومی در بیانیه‌ای گفته‌اند که «باز بودن تحقیقات تحت هدایت کانادا می‌تواند آن را به هدفی برای نفوذ خارجی تبدیل کند.»

در فهرست منتشره ۱۲ دانشگاه و موسسه تحقیقاتی پژوهشی ایرانی حضور دارند که شامل دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه شهید بهشتی، انستیتو پاستور، موسسه تحقیقات هوافضای وزارت دفاع، دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله، موسسه آموزشی و تحقیقاتی صنایع دفاعی، دانشگاه امام حسین، مؤسسه فیزیک کاربردی، سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، مرکز تحقیقات انفجار، مرکز مطالعات فیزیک و دانشگاه علوم و فنون هوایی شهید ستاری می‌شوند.

یکی از مقامات دولت کانادا گفت هرچند این سیاست تنها بر بودجه فدرال تأثیر می‌گذارد، با این حال اتاوا امیدوار است که این دستورالعمل به عنوان سرمشقی برای دیگر ایالت‌ها و موسسات کانادایی مورد استفاده واقع شود.

در فهرست منتشره نام بیش از یکصد موسسه و دانشگاه در سه کشور چین، ایران و روسیه به چشم می‌خورد. این فهرست همزمان با تشدید نگرانی‌ها در مورد سرقت تحقیقات و مالکیت معنوی کانادا توسط کشورهای خارجی منتشر شده است.

به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

ماه گذشته رئیس سازمان اطلاعات و امنیت کانادا در یک سخنرانی هشدار داده بود که هیچ کس نباید تلاش‌های چین برای سرقت تحقیقات کانادا و مداخله در امور داخلی این کشور را دست کم بگیرد.

پیشتر در سال ۲۰۲۲ کانادا یک محقق را به اتهام تلاش برای دزدی اسرار تجاری به نفع چین دستگیر و به جاسوسی متهم کرد.

کانادا عضو ائتلاف «پنج چشم» با بریتانیا، ایالات متحده، نیوزیلند و استرالیا است. سال گذشته روسای اطلاعات این پنج کشور با صدور بیانیه‌ای مشترک چین را به سرقت مالکیت معنوی و استفاده از هوش مصنوعی برای هک و جاسوسی علیه کشورها متهم کرده بودند.

منبع خبر «» است و اخبار سیاسی ایران از رسانه‌های خبری در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 1174 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  09352222675  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه اخبار سیاسی ایران از رسانه‌های خبری مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
العالم 13 دقيقه پيش [ 0 بازدید ]
العالم 13 دقيقه پيش [ 0 بازدید ]
العالم 14 دقيقه پيش [ 0 بازدید ]
العالم 15 دقيقه پيش [ 0 بازدید ]
العالم 15 دقيقه پيش [ 0 بازدید ]
العالم 15 دقيقه پيش [ 0 بازدید ]
العالم 16 دقيقه پيش [ 0 بازدید ]
العالم 17 دقيقه پيش [ 0 بازدید ]
فرارو 27 دقيقه پيش [ 0 بازدید ]
فرارو 28 دقيقه پيش [ 0 بازدید ]
فرارو 28 دقيقه پيش [ 0 بازدید ]
فرارو 29 دقيقه پيش [ 0 بازدید ]
فرارو 29 دقيقه پيش [ 0 بازدید ]
فرارو 30 دقيقه پيش [ 0 بازدید ]

نظرات و تجربیات شما