این چندمین مورد از حملات صورت گرفته در دریای سرخ علیه کشتیهای تجاری بینالمللی است که شبهنظامیان حوثی عامل آن بودهاند.
این حمله که شرکت ایمنی دریایی آمبری خبر از آن داده در حالی صورت میگیرد که حوثیها مسئولیت حمله روز گذشته با موشک بالستیک به یک کشتی باری آمریکایی حامل محصولات فولادی در دریای سرخ را نیز بر عهده گرفتند.
آمبری ضمن تایید حمله موشکی روز سهشنبه حوثیها به فلهبر یونانی که با پرچم مالت در مسیر جنوب دریای سرخ به سمت شمال در حرکت بود، اعلام کرد که این کشتی به رغم مورد اصابت واقع شدن به مسیر خود ادامه داده است.
آژانس ایمنی دریایی بریتانیا نیز پیشتر بدون ارائه توضیحات بیشتر از وقوع یک «حادثه» در آبهای شمال غربی شهر بندری صلیف در یمن خبر داد.
به گزارش شرکت آمبری، کشتی فلهبری که روز سهشنبه هدف حمله موشکی حوثیها قرار گرفت متعلق به یک شرکت یونانی است و هنگام حمله به سمت کانال سوئز در حرکت بود.
بنا به این گزارش، این کشتی و سایر کشتیهای متعلق به همان ناوگان از ۷ اکتبر در اسرائیل پهلو گرفته و متوقف شده بودند.
شبهنظامیان حوثی در یمن که تحت حمایت ایران هستند طی هفتههای اخیر حملات خود را در دریای سرخ علیه کشتیهایی که مظنون به ارتباط با اسرائیل هستند، افزایش دادهاند.
حوثیها که مدعیاند در همبستگی با فلسطینیها عمل میکنند روز سهشنبه از گسترش حملات خود برای هدف قراردادن کشتیهای آمریکایی و بریتانیایی نیز خبر دادند.
حملات حوثیها در دریای سرخ که ۱۲ درصد تجارت جهانی از طریق این آبراه انجام می شود، ایالات متحده و بریتانیا را بر آن داشت تا در روزهای جمعه و شنبه مواضع و تجهیزات نظامی شورشیان یمنی را مورد هدف قرار دهند.
حملات در دریای سرخ و خلیج عدن از ماه نوامبر تاکنون بسیاری از شرکتهای حمل و نقل دریایی را مجاب کرده تا این آبٰراه بینالمللی را از مسیر تردد کشتیهای خود خارج کنند و با صرف هزینههای بیشتر به ویژه در زمینه سوخت راه طولانیتری را با دور زدن قاره آفریقا در پیش گیرند.
خبرگزاری رویترز پیشتر در گزارشی اعلام کرده بود که شرکت نفت و گاز دولتی قطر (قطر انرژی)، کشوری که دومین صادرکننده بزرگ گاز طبیعی مایع در جهان به شمار میرود نیز تصمیم گرفته است که برای صادرات خود از در پیش گرفتن مسیر دریای سرخ اجتناب کند.
محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، نخست وزیر قطر روز سه شنبه در جریان نشست مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس هشدار داد که «تشدید خطرناک تنش» در دریای سرخ بر حمل و نقل گاز طبیعی مایع (LNG) «مانند دیگر محمولههای تجاری» تأثیر خواهد گذاشت.
خبرگزاری بلومبرگ روز دوشنبه گزارش داد که حداقل پنج کشتی تحت مدیریت قطر برای صادرات گاز طبیعی مایع که به سمت باب المندب در حرکت بودند سفر خود را متوقف کرده و در سواحل عمان پهلو گرفتهاند.
محمد بن عبدالرحمن آل ثانی در پاسخ به سوالی درباره حملات اخیر آمریکا و بریتانیا به مواضع حوثیها در یمن در واکنش به حملات صورت گرفته در دریای سرخ گفت که اعتقاد ندارد این تنش راه حل نظامی داشته باشد.