بادامچیان به مثابه چند چهره دیگر اصولگرا معتقد به کاندیدا داشتن اصلاح طلبان در انتخابات پیش رو است و میگوید؛ «اصلاح طلبان ۲۶ کاندیدا در تهران دارند و برای رقابت فضای مناسبی است.»
اسدالله بادامچیان دبیرکل حزب موتلفه میگوید: یکی از مشکلات بسیار بسیار بزرگ شورای نگهبان عدم احراز صلاحیت است و این شورا زمان لازم برای بررسی را در اختیار ندارد.
بادامچیان به مثابه چند چهره دیگر اصولگرا معتقد به کاندیدا داشتن اصلاح طلبان در انتخابات پیش رو است و میگوید؛ «اصلاح طلبان ۲۶ کاندیدا در تهران دارند و برای رقابت فضای مناسبی است.»
مشروح این گفتگو را در ادامه بخوانید:
آقای بادامچیان! رهبری انقلاب درچندین نوبت طی چندماه اخیر بر ضرورت مشارکت حداکثری در انتخابات و یک انتخابات رقابتی تاکید کردند، الزامات عملیاتی شدن این رویکرد رهبری در بعد نظارتی و اجرایی چیست؟
مواردی که رهبری به آنها اشاره کرده اند دستگاههای نظارتی اعم از شورای نگهبان، وزارت کشور، معتمدین مردم و نمایندگان نامزدها که در پای صندوقهای رای هستند و خود مردم را شامل میشود؛ بنابراین این مجموعه باید مراقب باشند که انتخابات با بهترین نحو و سلامت کامل برگزار شود.
فضای سیاسی کشور را چقدر در بُعد افکار عمومی آماده مشارکت در انتخابات میبینید؟
من مشارکت را در انتخابات اسفند بالا میبینم. به این علت که گروههای گوناگون مشغول فعالیت هستند و فهرست خواهند داد. البته آن وحدت شورایی که در زمان مرحوم مهدوی و عسگراولادی بود تا الان شکل نگرفته است. الان نامزدها و فهرستها زیاد هستند.
به نظر میرسید این افزایش زمان بررسی صلاحیتها بر روند بررسی صلاحیتها تاثیر مثبتی بگذارد، اما نتایج اعلام شده با گلایههای زیادی همراه بود و …
یکی از مشکلات بسیار بسیار بزرگ شورای نگهبان عدم احراز صلاحیت است و این شورا زمان لازم برای بررسی را در اختیار ندارد.
آقای بادامچیان! برخی معتقدند دولت باید در راستای عملیاتی شدن این خواسته رهبری سیگنالهای اقتصادی مثبتی را به مردم ارسال کند تا آنها را ترغیب به مشارکت در انتخابات کند، این فضا را از سوی دولت میبینید؟
خواست دولت این است که تا جایی که میتواند رضایت ملت را جلب کند و این تنها منوط به این دولت نیست، همه دولتها این خواسته را داشته اند و ربطی به اصولگرا و اصلاح طلب ندارد.
من نمیدانم امکانات این دولت چگونه است، ولی میدانم خواست دولت این است که تلاش کند رضایت مردم را جلب کند. اما اینکه آیا در این دوماه که به انتخابات مانده میشود یک کار فوق العادهای کرد؟ نه. چون اینجا دیگر قضیه انتخاب رئیس جمهور نیست، انتخاب نمایندگان ملت است. بنظر من مردم اینبار به فهرستی رای میدهند که این فهرست وقتی وارد مجلس میشود بتواند مشکلات جامعه و مشکلات اقتصادی را حل کند.
سوال من این است که آیا شما پالسی از دولت میگیرید که برای مشارکت حداکثری تلاشی کند؟
بله همانطور که گفتم دولت برای جلب رضایت مردم همه تلاش خود را خواهد کرد.
مشارکت پایین در انتخابات قبلی را طیف مخالفان آقای روحانی به عملکرد دولت روحانی مرتبط میدانستند، در این دوره که پیش بینیها و نظرسنجیها تا این لحظه حاکی از مشارکت پایین است دیگر نه روحانی و دولتش هستند نه مجلس دهم، اگر مشارکت پایین صورت بگیرد چقدر نتیجه عملکرد مجلس یازدهم و دولت رئیسی است؟
یک مقدار حوصله کنید و ببینید مشارکت در انتخابات امسال چگونه خواهد بود. این غلط است که من برنامهای که هنوز اتفاق نیفتاده را تحلیل کنم و بگویم اگر دولت مشکلات اقتصادی را حل کند و حقوقها را بالا ببرد چند درصد مردم مشارکت میکنند، در تحلیل سیاسی امکان این نیست. بحث این است که از نطر من حضور مردم در انتخابات اسفند چقدر است؟ بنا به نظر مقام معظم رهبری که فرمودند اگر در انتخابات شرکت نکنید یا دیکتاتوری پیش میآید یا هرج و مرج، من نیز معتقد هستم اگرکسی در انتخابات شرکت نمیکند در حقیقت شرکت منفی کرده است.
انتخابات برای تعیین نمایندگان مجلس است و اگر این افراد شرکت هم نکنند انتخابات با درصد بالا یا پایین انجام میشود و در نتیجه آن کسی که رای نداشته رای میآورد. پس با شرکت نکردن در انتخابات به ضرر خود رای داده است. یعنی شرکت نکردن در انتخابات رای دادن به مخالف خودش است.
نظرسنجیهایی که جسته و گریخته منتشر شده حکایت از مشارکت خیلی بالایی نیست.
من یقین دارم امسال مشارکت مردم در انتخابات بالای ۵۰ درصد خواهد بود. ولی در تحلیل کلی، مردم به دو علت در انتخابات شرکت میکنند، یکی اینکه از عملکرد منتخبین قبلی راضی هستند و حالا تلاش میکنند بیشتر از آنها حمایت کنند. یک موقع هم هست که از اینها راضی نیستند و تلاش میکنند گروه دیگری را جایگزین کنند.
اگر دولت موفق نبوده و یا مجلس نتوانسته خواسته مردم را محقق کند راهکار این نیست که در انتخابات شرکت نکنیم و همین افراد مجلس یازدهم دوباره رای بیاورند.
در این دوره حزب موتلفه چند کاندیدا دارد؟
حزب ما با ۶۰ سال در راستای انجام وظیفه به نظام و توجه به فرمایشات رهبری حدود ۲۰۰ کاندیدا در شهرستانها و بیست و چند نفر در تهران دارد.
با توجه به رد صلاحیت بیشتر اصلاح طلبان و اعتدالیون وضعیت رقابت را در این دوره چگونه میبینید، کما اینکه رهبری نیز رقابت را یکی از اصول چهارگانه انتخابات برشمرده اند.
اولا اصلاح طلبان آنچنان ثبت نام نکردند که بگویند بیشتر کاندیداهای ما رد صلاحیت شده اند، آنها که رد صلاحیت شده اند حتما مشکلی داشته اند. ضمن اینکه چرا این جناح وقتی میداند کسی مشکل دارد او را وارد عرصه انتخابات میکند تا رد صلاحیت شود. موضوع دیگر اینکه آنها نیز ۲۶ کاندیدا در تهران دارند و برای رقابت فضای مناسبی است.
آقای بادامچیان پیش بینی میکنید، اصولگرایان به یک لیست واحد خواهند رسید؟
هنوز مشخص نیست، ولی احتمال اینکه به یک لیست برسند دور از ذهن نیست.